Krycí názov HAVRAN

Krycí názov HAVRAN

Víkendová predpoveď neveštila nič dobré, iba dnes, sobota, bola lietateľná ale JZ smer vetra ma uvádzal do rozpakov kam ísť. Pozeral som na WINDY, kde by to snáď mohlo fungovať. Mal som ponuku od Hannesa, že chce ísť do Holíča pre 6,5m ASW15.

Hľadal som nejaký kopec pri Holíči, našiel som HAVRAN a navrhol som to Hannesovi. Ešte som tam nikdy nelietal a to stačilo na to aby sme sa tam vybrali. Je to nad obcou Častkov, asi 16km od Holíča. Prejde sa okolo bažantnice a autom sa dostanete asi do polovice výšky kopca. Po príchode na miesto nám dážď skrížil plány.

Kopec je ako „predĺžená Bošáca“, možno menej strmá a rozhodne sme ho chceli vyskúšať. Po chvíľke čakania dážď ešte zosilnel, tak sme sa presunuli do motorestu Havran a pokračovali k Olinovi. Hannes bol nadšený z nového modelu. Prestalo pršať tak sme to na spiatočnej ceste zvrtli na Havran. Poskladali sme modely a pri vetre 4-6m/s sme si dobré 2 hodiny polietali. Dokonca som našiel aj nejakú napodobeninu hrany…
Havran je pohodový kopec, bez turbulencie, vhodný aj pre veľké modely, veľa miesta na pristávanie.

Hannes prišiel s novým designom. Celý farebný vzor, čísla a písmená sú vopred natlačené na sklenej tkanine, s ktorou je laminovaná prvá vrstva vo forme. Ušetrí sa striekanie formy a prekývanie farieb a šablóny. Vyzerá to veľmi atraktívne, posúďte sami podľa obrázku.