MaSR F3F 2014 – Ružomberok

MaSR F3F 2014 – Ružomberok

Po prechode studeného frontu vo štvrtok a piatok, som váhal či súťaž má význam uskutočniť. Keďže som mal s prípravou pretekov dosť starostí a predpoveď počasia sľubovala na sobotu SZ vietor 3m/s v nárazoch dokonca 10m/s, rozhodol som sa predsa do toho ísť.

Po príchode usporiadateľského tímu o 8,00 na svah zvaný ,,PLECHY“ neďaleko Liptovského Trnovca sme zostali mierne prekvapení, pretože náznaky vetra boli z JZ strany. Pritom predpoveď bola jasný SZ
smer vetra. Postavili sme bázy + všetko potrebné el. zariadenie a počkali sme na príchod pretekárov. Veril som že doobedný tzv. presun hmôt sa určite poobede zmení na želaný SZ vietor.Čakanie na vietor si piloti spestrovali poletovaním v termike.

Vietor sa dostavil až o 16,00 hod. Začali sme teda so súťažnými kolami, ale sila vetra málokedy prekračovala 4m/s. Až na málo termických bublín sa lietalo vo veľmi slabých podmienkach. Súťažné kolá boli niekoľkokrát prerušované pre nedostatočný vietor. Niekoľko štartov skončilo s výsledkom 0.

Odleteli sa 3 súťažné kolá a 4 kolo sa nám nepodarilo dolietať. Preteky vyhral domáci pilot Karol Mrva na 2 mieste skončil Ľubomír Ivan a na 3 mieste Marián Maslo.
Z 22 prihlásených pilotov lietalo 14 pilotov.

Ospravedlnili sa:  Neprišli bez ospravedlnenia:
 Š. Andoga   R. Benetin
 Z. Matejka   R. Gelatík
 M. Ďuriš   R. Masný
 R. Bartók   L. Moser

Ďakujem všetkým zúčastneným pilotom za účasť a samozrejme všetkým usporiadateľom za pomoc.

Výsledky súťaže
Vlado Šimo – organizátor súťaže.